samarbeidsprosjekt  Stipatrulje

Stipatrulje.no er et samarbeidsprosjekt mellom Stiftelsen Preikestolen, Lysefjorden Utvikling og Stavanger Turistforening.

Prosjektet er realisert med støtte fra Miljødirektoratet, gjennom ordningen for Nasjonale turiststier. Samarbeidspartene håper på kontinuitet for prosjektet, og vil søke midler til støtte for videre drift i det kommende året.

Prosjektet har som formål å organisere tilsyn og patruljering av stiene mot Preikestolen og Kjerag.

• Stipatrulje.no er frivillig dugnad for personer som ønsker å utføre en nyttig jobb for turister og attraksjon. Det legges til rette for en organisering av frivillige, som ser nytte i å utføre patruljering.
    • Stipatrulje.no utføres uregelmessig og gir deg anledning til å gå en tur med mening. Du bestemmer selv hvilke dager og tidspunkt som passer for deg.
    • Stipatrulje er ikke et tilbud om guidet tur.

Bakgrunnen er at turister i stort antall kommer for å besøke attraksjonene våre. De har sett bilder på sosiale medier og bestemt hvor de skal, uten at de er forberedt på hva som møter dem. De er ikke kjent med hvilke fysiske utfordringer de møter, de er ikke forberedt med tanke på klær og fottøy, og de er lite kjent med et uforutsigbart vestlandsk vær og klima.

Noen av de besøkende møter en større utfordring enn de trodde, og noen trenger litt hjelp eller assistanse

• Stipatrulje.no er et forebyggende tiltak, ikke en redningstjeneste. Vi skal være godt synlig i stien, med uniformering med påtrykte bokstaver og logoer.
    • Stipatruljen.no er en del av apparatet som legger til rette og sørger for at turistene kommer frem og tilbake. Vi gir hjelp på stien med veiledning og støtte, samtidig som vi sjekker varder, merking og plukker søppel.

Stipatruljen er kanskje noe for deg? I så fall bør du eller din forening ta kontakt.

Kontaktperson for sammarbeidsprosjektet stipatrulje.no.

Prosjektleder STF v/Atle Ommundsen.
    Nettside: www.stipatrulje.no
    Mail: stipatrulje@stf.no